Vacature op LinkedIn

Ben je op zoek naar een nieuwe medewerker maar leveren de traditionele wervingsmethodes niets op? Dan kan je beroep doen op de sociale media en meer bepaald op LinkedIn. LinkedIn is het grootst professionele netwerk ter wereld. Mensen gebruiken LinkedIn om zakelijke content te delen en hun professioneel netwerk te onderhouden of uit te breiden. Dankzij de vele mogelijkheden om een persoonlijk profiel op te maken aan de hand van functietitels, ervaringen, etc., is LinkedIn een uitstekend middel om dat ene talent te vinden waarnaar je op zoek bent. Om dat ene toptalent te vinden, moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen want de kans is groot dat jouw concurrenten op zoek zijn naar hetzelfde talent. Zorg er dus voor je over een LinkedIn bedrijfsprofiel beschikt en dat het bedrijfsprofiel geoptimaliseerd is. LinkedIn beschikt dus over ontzettend veel professionele gebruikers en informatie waardoor een vacature tool niet mag ontbreken.

Hoe plaats ik een gratis vacature op LinkedIn?

Er bestaat een manier om vacatures gratis op LinkedIn te plaatsen. Wanneer de vacature op de website staat, dan kan je de link van de website kopiëren en in een klassieke LinkedIn update plaatsen. Verzorg de update met een duidelijke begeleidende tekst en deel vervolgens de update met jouw netwerk. Als je geen budget kan vrijmaken voor een betaalde vacature dan is deze manier een alternatief maar je moet vertrouwen op de volgers van het bedrijfsprofiel of het netwerk van je werknemers. Wij raden echter aan om gebruik te maken van de betalende manier vanwege de uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot targeting, opvolging en zichtbaarheid.

Hoe kan je LinkedIn optimaal gebruiken om vacatures te maken?

Vacature plaatsen

Om een vacature op LinkedIn te plaatsen, moet je jezelf aanmelden bij LinkedIn Talent Solutions. Dit doe je door op ‘werk’ en op ‘vacature plaatsen’ te klikken. Eens je bent aangemeld, kom je in een nieuw overzichtsscherm terecht. In dit scherm kan je de vacatures beheren en nieuwe vacatures opstellen. Als je klikt op ‘vacature plaatsen’, kan je alvast de bedrijfsnaam, de vacaturetitel en de locatie ingegeven. Je kan nu de vacature verder opstellen.

Stap 1: welke vacature wilt u plaatsen?

In de eerste stap zal je zoveel mogelijk informatie toevoegen omtrent jouw onderneming en de functie waarvoor je een vacature uitschrijft. Je zal volgende vragen beantwoorden.

  • Functietitel: je kan maximaal 3 functietitels selecteren. Terwijl je de functietitel typt, zie je een lijst met suggesties voor standaardtitels. De aanbevelingstechnologie van LinkedIn doet suggesties tijdens het volledige proces op basis van de functietitel die je in deze stap kiest.
  • Soort baan: je kan kiezen uit fulltime, parttime, contract, tijdelijk, vrijwilliger en stage.
  • Bedrijfstak: je kan maximaal 3 bedrijfstakken toevoegen. Digital Natives zal bijvoorbeeld opteren voor marketing, reclame en grafisch ontwerp.
  • Senioriteitsniveau: het senioriteitsniveau komt overeen met gewenste ervaring binnen een bepaalde sector. Je kan opteren voor stagiair, instapniveau, medewerker, senior medewerker, directeur of algemeen directeur. Wil je de gewenste ervaring in jaren uitdrukken, dan kan je ervoor opteren om dat te vermelden in de functieomschrijving of een kijkje nemen bij de tweede stap.
  • Functiebeschrijving: in deze sectie kan je een uitgebreide beschrijving uitschrijven omtrent de functie, de vereisten en wat jij te bieden hebt. Aarzel niet om enkele zoekwoorden te gebruiken zodat de vacature op LinkedIn beter scoort in de zoekmachine van Google.
  • Vaardigheden: je kan maximaal 10 trefwoorden toevoegen die overeenkomen met de vereiste vaardigheden, zodat de juiste kandidaten de vacature zullen vinden. Op basis van de functiebeschrijving, zal LinkedIn automatisch enkele vaardigheden opgeven.
  • Sollicitatiemogelijkheden: je kan bepalen op welke manier kandidaten kunnen solliciteren. Ofwel verwijs je kandidaten naar een externe website (bijvoorbeeld de sollicitatiepagina op de website van jouw onderneming), ofwel stel je de kandidaten in staat om et solliciteren met hun LinkedIn-profiel en word je via e-mail op de hoogte gehouden. Wij verkiezen het tweede!
Vacature plaatsen

Stap 2: voeg screeningsvragen toe

Eens alle informatie is ingevuld, kan je doorgaan naar de tweede stap. In deze stap zal je enkele screeningsvragen toevoegen. De screeningsvragen laten je toe om meer informatie te verzamelen om de juiste kandidaten te vinden. LinkedIn biedt enkele onderwerpen aan waaruit jij kan kiezen, zoals werkervaring, opleiding, locatie, taal, diploma’s/certificaten, deskundigheid met tools, ervaring in een bedrijfstak. Op deze manier kan je bijvoorbeeld het opleidingsniveau of het aantal jaren ervaring in een bepaalde functie achterhalen. Je kan zelf bepalen welke vragen je wil stellen of welke informatie je wil verzamelen. Op bijgevoegde afbeelding zie je enkele mogelijke vragen.

De vacature zal getoond worden aan leden die voldoen aan de vacaturevereisten. Verder worden sollicitanten die de screeningsvragen goed beantwoorden aan je getoond waardoor je nooit een geschikte sollicitant mist. Je kan ervoor opteren om enkel op de hoogte te worden gesteld van sollicitanten die voldoen aan alle screeningsvragen maar dat raden wij af. Je wil toch niet dat ene toptalent missen? Vinkt dat vakje dus niet aan!

Screeningsvragen op LinkedIn

Stap 3: stel uw budget in en betaal wanneer kandidaten uw vacature bekijken

Na het afronden van de tweede stap is de vacature klaar voor publicatie. In de derde stap zal je het advertentiebudget bepalen. Je zal een dagelijks budget instellen naar wens, met een minimum van 6 euro per dag. Het dagelijks budget bepaalt hoe intensief de vacature wordt gepromoot op LinkedIn, waaronder de volgorde in de zoekresultaten en de frequentie van gerichte advertenties. Hoe hoger het dagelijkse budget, hoe sneller je geschikte kandidaten zal vinden.

Je kan de vacature laten lopen tot je ze zelf sluit, of je kan een totaal budget ingeven. Als je bijvoorbeeld een dagelijks budget instelt van 10 euro en een totaal budget van 300 euro, dan zal de vacature 30 dagen online staan. Vacatures lanceren op LinkedIn is dus niet kosteloos maar het opsporen en benaderen van talent is niet goedkoop. Als je nieuwe medewerkers zoekt, dan raden wij aan de LinkedIn Talent Solutions platform te testen!

Hulp nodig met het plaatsen van een vacature op LinkedIn?

Hello Digital Natives

Zoek je nieuwe medewerkers maar vind je dat ene toptalent niet? Contacteer dan Digital Natives. We helpen jou alleen met het opstellen van de vacature maar nemen het volledige LinkedIn bedrijfsprofiel onder de loep. Wil je dat ene toptalent vinden, dan moet indruk maken op de mogelijke sollicitanten met een piekfijn LinkedIn bedrijfsprofiel en een vacature die volledig correct is opgesteld.

Deel dit artikel op:

Geef een reactie

Sluit Menu