Op Instagram wordt je voortdurend geconfronteerd met content van ontzettend hoog niveau. Vaak wordt een bedrijfsprofiel met veel enthousiasme aangemaakt en worden er onmiddellijk enkele berichten online geplaatst. Het beeldmateriaal dat je gebruikt om content te ontwikkelen op Instagram moet van bijzonder hoog niveau zijn. Dit vormt een breekpunt voor veel bedrijfsprofielen waardoor de activiteit op Instagram afneemt. Waardevolle content genereren is niet eenvoudig. In deze blog focussen we ons op het bewerken en boosten van beeldmateriaal. We overlopen enkele handige tools die het beeldmateriaal naar een hoger niveau tillen.

11 tools om je foto's op Instagram te bewerken

Boomerang by Instagram

De eerste tool die je kan gebruiken is een app die Instagram aanbiedt, namelijk Boomerang. Met Boomerang kan je alledaagse momenten leuk en onverwacht vastleggen door minivideo’s te maken die doorlopend vooruit- en achteruit worden afgespeeld. Om een geslaagde Boomerang te maken is er dus altijd beweging nodig. Welke omstandigheden kan een onderneming Boomerang gebruiken? Je kan een kijkje achter de schermen geven, een productie in actie tonen, iets onverwacht delen of aankondiging doen.

Hyperlapse by Instagram

Met Hyperlapse kan je prachtige timelapsvideo’s maken en worden schokkerige beelden hersteld. Je kan een video versnellen of vertragen naar wens. Je kent ongetwijfeld voorbeelden zoals drukke kruispunten waar auto’s als mieren door elkaar rijden. Hyperlapse is heel eenvoudig. Het enige wat je moet doen is de opname starten en instellen met welke snelheid het eindresultaat moet afgespeeld worden. Hyperlapse is een smartphone app verbonden aan Instagram. Ook voor bedrijven is Hyperlapse interessant. Organiseer je een bedrijfsevenement? Dan is het heel leuk om een timelapse video te maken van de opbouw tot en met de afbraak van het evenement.

Instagram

Layout by Instagram

Ook Layout is een app die wordt aangeboden door Instagram. Dankzij Layout kan je meerdere foto’s combineren, draaien en spiegelen in één afbeelding. Op deze manier kan je foto’s op een leuke en unieke manier presenteren. Je kan maximaal 9 foto’s verwerken in een afbeelding. Doorloop alle effecten en andere mogelijkheden die de app ter beschikking heeft om tot het gewenste resultaat te komen. Bedrijven kunnen op deze manier hun producten uit verschillende hoeken laten zien, een stappenplan uitleggen, enzoverder.

Canva

Canva is een gratis applicatie of website waarin je heel gemakkelijk foto’s kan bewerken. Je hebt helemaal geen technische kennis nodig om met Canva aan de slag te gaan. De tool is niet alleen geschikt voor Instagram maar voor alle sociale media kanalen, presentaties, flyers, enzoverder. Als je een Instagrambericht wil maken, klik dan simpelweg op ‘Instagramberichten’. Je kan vertrekken vanuit een leeg sjabloon of gebruik maken van een sjabloon dat wordt aangeboden door Canva. Verder kan je verschillende zaken toevoegen of aanpassen zoals foto’s, elementen, tekst, muziek, video’s en de achtergrond. De mogelijkheden zijn enorm. Klaar met bewerken? Klik dan op ‘downloaden’ en post het bericht op het bedrijfsprofiel.

Canva

VSCO

VSCO is een van de bekendste fotografie apps en veel gebruikt onder Instagramfanaten. De applicatie biedt ontzettend veel filters aan. Je kan kiezen uit gratis filters en betalende filters. VSCO biedt je de mogelijkheid om verschillende wijzigingen aan te brengen zoals de kleur, het contrast, de verzadiging, de schaduw en de scherpte.

VSCO voor Instagram

Afterlight

Met de Afterlight app kan je foto’s oplichten, kleuren vervagen, schaduwen toevoegen, het beeld scherper maken, filters toevoegen of een foto croppen. Afterlight is een betalende applicatie waardoor je onmiddellijk over heel wat extra features beschikt. We denken daarbij bijvoorbeeld aan de randen die je een bepaalde schijn kan geven of het plaatsen van de foto in een cirkel. Afterlight werkt trouwens met foto-overlay effecten, de nieuwste vorm van fotobewerking. Je kan 2 foto’s in mekaar passen door gebruik te maken van een textuurfilter. Ondanks dat Afterlight een betalende app is, mag de app niet mag ontbreken als je foto’s wil bewerken!

Snapseed

Snapseed is een applicatie die je kan vergelijken met VSCO en Afterlight aangezien je alle basisbewerkingen kan uitvoeren en ontzettend mooie filters kan toevoegen. Verder heeft de app enkele bijzondere functies waarmee je bijvoorbeeld een gedeelte van de foto wazig kan maken, een gedeelte van de foto kan oplichten of de sfeer van de foto veranderen.

Inshot

Deze applicatie is een echte basisvereiste voor iedereen die weinig ervaring heeft met het bewerken van foto’s. Je kan met Inshot vliegensvlug foto’s en video’s bewerken voor elk sociaal media kanaal. Heb je ervaring in het bewerken van foto’s, dan raden we eerder een andere tool aan.  

Unfold

Dit is waarschijnlijk de meeste bekende app om foto’s te bewerken voor Instagramgebruikers. Unfold is een applicatie waarmee je de Instagram Stories kan pimpen. Maak gebruik van reeds bestaande templates of ontwikkel je eigen template. Je kan foto’s bewerken, randen toevoegen, tekst publiceren, enzoverder. Kortom, Unfold is de applicatie om je Instagram Stories naar een hoger niveau te tillen.

Unfold voor Instagram

Facetune

Als je content ontwikkeld maak je vaak gebruik van foto’s waarbij producten in natuurlijke omstandigheden worden gebruikt. De kans dat er mensen op de foto staan is groot. Uiteraard wil je een tot de verbeelding sprekende foto online plaatsen. Echter, er kan altijd een onzuiverheid zijn in de foto of je kan een joekel van een puist hebben op je voorhoofd. Met de Facetune-app kan je onzuiverheden snel en eenvoudig wegwerken. Je kan er eveneens voor zorgen dat de huid er gladder uitziet en je tanden witter lijken. Maak je vaak gebruik van selfies of close-ups van een gezicht? Dan is dit de app die jij nodig hebt! Je denkt toch niet echt dat elke influencer of BV nooit eens een puistje heeft?

Touchretouch

Je hebt ongetwijfeld al meegemaakt dat je denkt de perfect foto te genomen te hebben maar dat er op de achtergrond een element opduikt dat er niet hoort te zijn. Opnieuw beginnen? Neen, met de gratis applicatie Touchretouch kan je een persoon of voorwerp op de achtergrond selecteren en verwijderen. Heel handig om snel kleine wijzigingen aan te brengen.

Extra tip: Hashtagger

Hashtags zorgen ervoor dat het bereik op Instagram gevoelig vergroot. Weet je niet welke hashtags je moet gebruiken in de beschrijving van de content? Maak dan gebruik van de Hashtagger. Hashtagger is een handige tool die je kan helpen met het vinden van populaire en aansluitende hashtags. De tool baseert zich hiervoor op het Instagramgebruik van al haar leden.

Instagram uitbesteden?

Hello Digital Natives

Om brand awareness te generen op Instagram moet het beeldmateriaal van hoge kwaliteit zijn. Je moet ervoor zorgen dat je niet langer het niveau van de concurrentie probeert te benaderen. Integendeel, je moet ervoor zorgen dat jouw content de maatstaf wordt binnen je marktgebied. Het gebruik van bovenstaande tools zal je daarbij helpen. Het bewerken van beeldmateriaal en het creëren van waardevolle content vraagt tijd. Laat dat net een probleem zijn voor veel ondernemers. Laat je niet ontmoedigen en besteed Instagram uit aan Digital Natives. Neem contact op via hallo@digitalnatives.be. Wij zorgen voor een duidelijke strategie en waardevolle content om jouw doelgroep te inspireren en te converteren.

Deel dit artikel op:

Geef een reactie

Sluit Menu