Logo Kabine

Kabine werd opgericht in 2017 door Eliza Dewaele, eerst als webwinkel en heel kort daarna als conceptstore in centrum Koksijde. De conceptstore is een huiselijke shop waar unieke must haves, kinderspullen en interieur samenkomen. Tijdens het shoppen kunnen de klanten genieten van een heerlijk warme koffie of verfrissend slaatje in de aanpalende brasserie ‘Kantine’. Kabine is een plek waar Elisa al haar interesses in kwijt kan want ze kan er workshops geven, creatief zijn, mensen ontmoeten, etc. Met Kabine brengt Elisa de bruisende stand naar een rustige plek aan zee. Onlangs is er een tweede winkel geopend in Oostende. Kortom, Kabine is een groeiverhaal met heel veel potentieel.

Tijdens het brainstormen dacht Elisa onmiddellijk aan het groeiend marktaandeel van e-commerce waardoor er een lampje begon te branden. Het idee om een webshop op te starten was al snel geboren. Voor Eliza begon alles met een idee voor een nieuwe webwinkel, hiervoor schakelde Eliza onze hulp in.

Webshop

Eliza is een heel creatief persoon waardoor ze een duidelijk beeld kon scheppen over de vorm en uitwerking van de webshop. Dankzij de grafische skills van de zaakvoerster en in combinatie met een extern designbureau was er reeds een huisstijl en design uitgewerkt. Het designbureau schetste hoe de belangrijkste pagina’s er zouden uitzien, onder het goedkeurende oog van Eliza. Met andere woorden, de wireframes en het design waren reeds zorgvuldig uitgewerkt.

Dankzij het duidelijke plan, konden wij onmiddellijk aan de slag met het bouwen van de webshop. Digital Natives voorzag de nodige functionaliteiten om de wireframes en het design om te toveren tot een hippe webshop. Hieronder vind je een greep uit de resem functionaliteiten die wij hebben geimplenteerd op de webshop:

  • Import producten
  • Instelbare filters
  • Betaalmogelijkheden
  • Inschrijven nieuwsbrief (uitgebreide koppeling Mailchimp)
  • Geboortelijstjes kunnen aanmaken en beheren
  • Koppeling sociale media (oa Facebook en Instagram shopping)
  • Koppeling met Sendcloud voor afdrukken van verzendlabels
  • Kortingsbonnen
Iemand die de Kabine website bezoek op haar tablet

Koppeling boekhoudsysteem

De voorraad van de webshop en de fysieke winkel zijn op elkaar afgestemd. Beide voorraden worden centraal gestuurd door het kassa- en facturatiesysteem. Om dit te verwezenlijken creëerden wij een low-cost opzet waarbij de voorraad van de webshop en de voorraad van de fysieke winkel eenmaal per dag worden gesynchroniseerd. Bij start van de werkdag beschikt Kabine dus over de reële stock, zowel op de webshop als in de fysieke winkel.

De orders van de webshop worden  in realtime doorgegeven aan het boekhoud- en kassasysteem. Dankzij een slim systeem zorgde Digital Natives ervoor dat er elk kwartier een XML export is van de webshoporders richting het boekhoud- en kassasysteem. Hierdoor kunnen de orders ingepakt en afgehandeld worden en worden er automatisch factureren gegenereerd.

Hulp nodig?

Hello Digital Natives

Wil jij een webshop opstarten of beschik je over een webshop en wil je jouw boekhoudpakket koppelen? Contacteer dan Digital Natives voor een blijvende offerte. We zorgen voor een gratis intake gesprek en een gedetailleerd plan van aanpak. We dompelen je helemaal onder in de wondere wereld van e-commerce.

Deel dit artikel op:

Geef een reactie

Sluit Menu