Iemand die de C-Delight website op een tablet gebruikt

C-delight, beter gekend als de Leonidas winkel op de site van Hypermarkt Carrefour te Sint-Denijs-Westrem, zit in het nieuw! Heb je zin in een lekkere praline of overheerlijke chocolade? Cathérine en haar team geven je een warm welkom zodat jij kan genieten van jouw momentje van geluk.

Cathérine wil de online trein niet missen en contacteerde ons met de vraag om de website te vernieuwen zodat ze die zelf makkelijk kon onderhouden en daarnaast een webshop op te starten. Een project waar wij graag onze schouders onder zetten. De website in een nieuw jasje steken was onze eerste prioriteit. 

Wireframes

Na een grondige analyse van de wensen van het C-delight-team, gingen we aan de slag met de wireframes van de website. Dit kan je zien als het bouwplan want we schetsen hoe de website er structureel zal uitzien. Na een enkele overleg- en aanpassingsmomenten werden de wireframes goedgekeurd en konden we een versnelling hoger schakelen.

Design en contentcreatie

Vanaf dan namen onze designers de regie in handen. Aangezien we verder werkten op de reeds aanwezige huisstijl, konden de designers onmiddellijk starten met het omzetten van de wireframes in aantrekkelijke webpagina’s!

Een schitterend website met een hedendaags design is en blijft een lege doos zonder de juiste content. Van zodra de designers hun ding doen, gaan onze copywriters eveneens aan de slag. Het C-delight-team bezorgde ons alle rauwe tekst en wij toverden die om tot makkelijk leesbare teksten voor de beoogde doelgroep.

Webshop

Webshop-C-delight

Om de verkoop te boosten, heeft C-delight een webshop in het leven geroepen. Bestel jouw chocolade online en haal het af in de winkel zonder aan te schuiven in de wachtrij. Een luxe! Om de webshop succesvol te maken, maken we gebruik van tal van conversie verhogende acties zoals cross-selling, winkelwagen reminder, etc.

De UX-designer kroop in het hoofd van de chocoladefanaat waardoor we een logisch bestelproces hebben opgesteld. Interactiviteit tussen verschillende webpagina’s was hierbij cruciaal.

E-mail automation

Een webshop waarbij je de bestelling afhaalt in de winkel vraagt de nodige communicatie. Wij hebben de volledige bestelprocedure van de nodige geautomatiseerde e-mails voorzien. Als het C-delight-team de status van de bestelling wijzigt (bijvoorbeeld ‘afgewerkt’) dan krijgt de klant een e-mail met de boodschap dat hij/zij de bestelling kan afhalen in de winkel, uitbreidbaar met een SMS centrale die de klanten per SMS op de hoogte brengt van de status van hun bestelling.

Digital Natives heeft nog andere geautomatiseerde e-mailcampagnes opgezet zoals een e-mail op jouw verjaardag met een verjaardagscadeautje! Als je de website voor het eerst bezoekt, verschijnt er een pop-up met een kortingscode. Deze kortingscode ontvang je na het invullen van jouw e-mailadres. Kortom, C-delight treedt in contact met de websitebezoekers dankzij e-mail automation!

Sociale media en Google Ads

Veel verkeer is leuk maar uiteindelijk draait het om conversie! Een eerste stap was het lanceren van een lokale Google Ads-campagne, gevolgd door het instellen van Google Shopping (eveneens lokaal). Hiermee bereiken we consumenten die daadwerkelijk op zoek zijn naar de producten van C-delight of de chocolade van Leonidas.

Facebookadvertenties kunnen natuurlijk niet achterwege blijven. Voor elk belangrijk moment voorzien wij een doelgerichte campagne in thema van het specifieke moment, zoals Sinterklaas, Pasen, Valentijn, etc. Wij bepalen de optimale doelgroep en verfijnen die zo precies mogelijk om de ROI te optimaliseren. Zowel de Facebookadvertenties als de Google-Ads-campagne werden lokaal ingezet op basis van een bepaalde straal rond de fysieke winkel. Het heeft namelijk geen enkele zin om te adverteren in Limburg als je de bestelling moet ophalen in Sint-Denijs-Westrem.

Facebookcampagne-C-delight

Extra: drukwerk & productfotografie

Naast onze digitale skills beschikken we ook over een stevige portie kennis van offline marketing. Hiervan maakt C-delight gretig gebruik. Nieuwe productfoto’s of een flyer nodig? Digital Natives to the rescue!

Hello Digital Natives

De samenwerking met Cathérine en C-delight is gebaseerd op wederzijds vertrouwen waardoor we niet aanzien worden als de websitebouwer maar als verlengstuk van C-delight. Ben je zelf op zoek naar een digitale partner? Neem vrijblijvend contact op met Digital Natives! Wij zorgen voor een gratis intake gesprek, zodat we kunnen bepalen waarmee wij je kunnen helpen.

Deel dit artikel op:

Geef een reactie

Sluit Menu