Begin september 2019, niet enkel de start van het nieuwe schooljaar voor duizenden scholieren, ook voor ons de start van een gloednieuw avontuur. De naam ‘Suri Marketing’ wordt na 7 jaar definitief langs de kant geschoven en ruimt plaats voor een nieuwe naam, een nieuw logo en een groter aanbod online marketing diensten!

De voorbije maanden hebben we heel hard gewerkt om die verandering in goede banen te leiden. Het idee voor de naamsverandering was al langer dan twee jaar aan het rijpen, verschillende namen passeerden de revue maar uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt!

Digital Natives, zo gaan we voortaan door het leven met onze online marketing activiteiten.

Digital Natives

Huisstijl

De term ‘digital native’ beschrijft een persoon die is opgegroeid met de informatietechnologie van het digitale tijdperk.

Tot zover de droge definitie van de term Digital Natives.

De term Digital Natives verwijst enerzijds naar wie we zijn als persoon, namelijk allen opgegroeid in het digitale tijdperk, anderzijds verwijst het ook naar de American Natives.

We zien onszelf als de indianen die het opnemen tegen de cowboys uit onze sector. De indianen staan er ook voor bekend om hun territorium door en door te kennen, een ideale metafoor voor onze kennis van het digitale landschap. Belangrijk hierbij zijn onze kernwaarden die we bij elk project hanteren! Onze kernwaarden ontdek je hier.

Net zoals de American Natives hun territorium door en door kennen, heeft het digitale landschap voor ons geen geheimen meer.

Yuri Hellyn, Chief Digital Native

Nieuw logo

Voor het ontwerp van ons nieuwe logo, waren er bepaalde elementen die we zeker in het logo verwerkt wilden zien. Zo moest er sowieso een verwijzing inzitten naar de American Natives, en ook een duidelijke referentie naar onze digitale services.

De eerste ruwe schetsen kwamen tot stand:

Het idee bestond er dus uit dat we zouden vertrekken vanuit het hoofd van een indiaan, waarbij de pluimenband vervangen zou werden door digitale connecties. Een tussentijds resultaat:

Enkele evaluaties en brainstormsessies later kwam het lumineuze idee op tafel om te werken met een veer (een pluim) in het logo. Een pluim voor de indianen is niet zomaar iets banaals, er is een reden waarom de veren zo opvallend verwerkt zitten in hun oorspronkelijke klederdracht. Het symboliseert namelijk  het hoogst haalbare: vertrouwen, eer, moed, kracht, wijsheid, vrijheid, etc… De pluim is voor de indianen een teken van God, daarom werd de adelaar (die hoog aan de hemel vliegt) als zender van God gezien. De adelaarspluim is hun belangrijkste symbool, hoe meer adelaarsveren je kon verdienen, hoe hoger aangeschreven in de stam.

Alle vorige schetsen werden van tafel geveegd, het nieuwe idee werd uitgewerkt. Er zou een veer getekend worden met daarin de initialen van Digital Natives. En zo geschiedde:

En dat idee hebben we niet alleen doorgetrokken in ons nieuwe logo, maar ook in onze visitekaartjes. Als we een kaartje afgeven, houden we dat met de pluim naar boven zodat onze contacten ‘het hoogst haalbare’ ontvangen.

De afgescheiden punt van de veer verwijst dan weer naar de ‘dot’ welke onze digitale diensten weerspiegelt. Toegegeven: het digitale aspect is nu slechts heel subtiel aanwezig in ons logo, maar het verhaal over de pluim vonden we te goed, te dicht aansluiten bij wat we willen betekenen voor onze klanten.

Nieuwe website

Nadat we ons huisstijl gedefinieerd hadden, was het tijd om de nieuwe website te ontwerpen. Eenvoudig, duidelijk maar toch anders dan anders. Er werd gekozen voor een multi inzetbaar ontwerp die schaalt op elke schermresolutie. De linker navigatie zorgt voor een houvast doorheen het navigeren op de website.

Na heel wat aanpassingen, opnieuw beginnen, nog wat aanpassingen, teksten schrijven, drukwerk bestellen, etc… zijn we er klaar voor! Vanaf nu kan je ons terugvinden op: https://digital.nativ.es

Jep, we kozen voor een Spaanse (.es) domeinnaam. Op die manier kunnen we in één woord onze naam in een URL verwerken zonder een storende .com, .eu of .be erachter. Natuurlijk verwijst deze Spaanse domeinnaam wel door naar onze .be domeinnaam (digitalnatives.be). Het zit hem soms in de kleine details 😉

Heb jij een nieuwe branding of huisstijl nodig?

Ben je ook op zoek naar een partner die je kan helpen met je logo en/of huisstijl? Wil je weten hoe jij je online kan positioneren? Neem dan contact met ons op!

Deel dit artikel op:

Geef een reactie

Sluit Menu